سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg

دادستان سابق بریتانیا خطاب به سربازان انگلیسی:
قانون حقوق بشر شما را در بازجویی از عراقی‌ها محدود نکند!

طبق گزارش ایندیپندنت، لرد اسمیت ـ دادستان کل سابق بریتانیا ـ متهم شده که به ارتش گفته است قانون حقوق بشر، سربازان بریتانیایی را زمانی که اقدام به بازداشت و بازجویی از عراقی‌ها می‌کنند، محدود نخواهد کرد...

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایمیل‌های سری بین فرماندهان نظامی بریتانیا در عراق و لندن، اندکی پس از شروع جنگ نشان می‌دهد که نظر لرد اسمیت این بوده است که در زمان در اختیار داشتن زندانیان باید رویکردی «عملگرایانه» اتخاذ شود و نیازی به رعایت معیارهای عالی قانون حقوق بشر بریتانیا نیست.

به نظر مدافعان حقوق بشر، این در حکم توصیه دادستان کل به ارتش برای نادیده گرفتن قانون حقوق بشر بریتانیا و کنوانسیون های ژنو بود.

این موضوع همچنین بر خلاف توصیه مشاور حقوقی ارشد ارتش در عراق بود که رعایت معیارهای عالی را ضروری می‌دانست.

گروه‌های حقوق بشر و کارشناسان حقوق بین‌الملل از دولت خواستند که نظر حقوقی لرد اسمیت را برملا کند زیرا نظر حقوقی لرد اسمیت به رشد فرهنگ بدرفتاری سربازان بریتانیایی با عراقی‌ها دامن خواهد زد.

بیانیه جهانی حقوق بشر می‌گوید که همه در برابر قانون یکسانند. قانون بدون هیچ‌گونه تبعیضی از همه آنها به طور مساوی دفاع می‌کند.

ماده 2 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت‌ها را متعهد می‌کند که حقوق گنجانده شده در این اسناد را بدون تمایز بین هیچ نوعی مثل نژاد، جنس، زبان، مذهب، عقاید سیاسی و عقاید دیگر، اصل و نسب ملی یا اجتماعی، فقر، تولید یا سایر شرایط محترم بدارند.

ماده 1ـ81 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی از حق آزادی اندیشه، آگاهی و مذهب دفاع می‌کند.

این آزادی‌ها عبارتند از آزادی هرکس به صورت فردی یا در اجتماع با دیگران و خصوصی و عمومی از بیان مذهب و باور خود به صورت عبادت انجام فرایض دینی، عمل و آموزش.

بر اساس ماده 20 میثاق بین‌المللی مذکور هر نوع طرفداری از تعصب مذهبی، نژادی و ملی که منجر به برانگیخته شدن نژادگرایی، دشمنی یا خشونت می‌شود باید توسط قانون ممنوع شود.

طرز بیان ماده 1ـ9 کنوانسیون اروپا در مورد حقوق بشر ماده 1ـ10 منشور حقوق اساسی ملل متحد و ماده 1ـ1 بیانیه ملل متحد درباره تعصب مذهبی و تبعیض مثل هم است.

منشور حقوق اساسی ملل متحد محدودیتی کلی نسبت به تبعیض در نظر گرفته است.

کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا خودشان را به رعایت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همه بدون هیچگونه تمایز و نیز به تضمین حمایت در برابر تبعیض متعهد کرده‌اند.

کشورهای مذکور همچنین خودشان را متعهد ساخته‌اند که تدابیر مناسب و متناسبی را برای حمایت از اشخاص و گروه‌ها در برابر تبعیض، دشمنی یا خشونت به خاطر هویت مذهبی، زبانی، فرهنگی، قومی و نژادی‌شان اتخاذ کنند و از دارایی‌های آنها محافظت کنند.

در جولای 2004 شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا حکم شماره 621 را درباره مدارا و مبارزه با نژادگرایی، بیگانه‌هراسی و تبعیض اتخاذ کرد که بر اساس آن دولت‌های مشارکت‌کننده، خود را به برداشتن گام‌هایی برای مبارزه با تبعیض و خشونت علیه مسلمانان متعهد کردند.

در سال 2000 کمیسیون اروپایی مبارزه با نژادگرایی و تعصب، توصیه‌نامه‌ای سیاسی راجع به مبارزه با تعصب و تبعیض علیه مسلمانان تصویب کرد.

این توصیه‌نامه‌ از کشورهای عضو شورای اروپا می‌خواهد که تدابیر ضروری برای مبارزه با تبعیض، به دلایل مذهبی در استخدام و حوزه‌های دیگر در نظر بگیرند؛ از جمله این تدابیر می‌تواند تشویق کارفرمایان به در نظرگرفتن کدهای رفتار و اعمال تعبیه‌های مناسب باشد.

آن همچنین دولت‌های عضو را متعهد می‌کند تا تضمین کنند که موسسات عمومی با آگاهی از نیاز به ملزومات فرهنگی و سایر ملزومات جامعه چندفرهنگی ساخته شوند.

ایسنا




موضوع مطلب : حقوق بشر

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 123
  • بازدید دیروز: 126
  • کل بازدیدها: 1103362
پیوندها